Prijs-kwaliteitsverhouding lucht-water-warmtepomp

De lucht-water-warmtepomp is het type warmtepomp dat we het meest tegenkomen bij particulieren die hun woning op een milieuvriendelijk wijze willen verwarmen. Daar speelt de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van dit type ongetwijfeld bij mee: het verwarmingsprincipe lucht-water levert namelijk een voldoende hoog rendement op voor de verwarming van een doorsnee woning, zelfs bij koude buitentemperaturen. Daarmee heeft deze pomp alvast een streepje voor op de lucht-lucht-pomp, die eerder geschikt is voor de verwarming van kleinere ruimtes en flats. Bovendien liggen de kosten voor de installatie van deze warmtepomp een stuk lager dan bij haar duurdere variant, de water-warmtepomp. Maar wat bepaalt nu juist de prijs van de lucht-water-warmtepomp? Enkele gegevens die u daarbij kunnen helpen!

Waarom ligt de prijs van een lucht-water-warmtepomp relatief laag?

Wat de prijs-kwaliteitverhouding van een lucht-water-verwarminsinstallatie betreft: deze situeert zich mooi tussen verwante categorieën lucht-lucht en water-water. Dit komt omdat het rendement van de lucht-water-warmtepomp een stuk hoger ligt dan bij het lucht-lucht-type en dus uitstekend geschikt is voor een grote ruimte/woning, maar ook voor een horeca- of winkelruimte. Daarbij worden de kosten gedrukt omdat de werken voor de installatie een stuk minder ingrijpend zijn dan bij het water-water-type. Dit maakt dit type warmtepomp tot een interessante investering voor iedereen die een energiezuinige en ecologische oplossing voor koeling en verwarming zoekt voor een kleine tot middelgrote woning of commerciële ruimte!

Wat bepaalt de installatie-prijs van de lucht-water-pomp?

Bij het berekenen van de kostprijs voor de lucht-water-warmtepomp spelen verschillende factoren een rol: het is dus niet zo dat we een prijs kunnen geven van een warmtepomp zonder daarbij rekening te houden met de ruimte of het gebouw waarvoor ze bedoeld is. Algemeen genomen bestaat de installatie van dit type warmtepomp van het lucht-water-principe op de plaatsing van twee units (één langs de buitenzijde van de woning en één aan de binnenzijde). Deze worden met elkaar verbonden door een speciale warmtewisselaar. Hoe die units er juist zullen uitzien, kan alleen worden bepaald door een professionele installateur.

Welke prijs betaalt u voor deze lucht-water-warmtepomp?

Er is dan ook maar één manier om een accuraat beeld te krijgen van hoeveel u zou betalen voor de installatie van een lucht-water-warmtepomp: vraag advies aan een specialist! Die kan niet alleen bepalen wat het uiteindelijke bedrag is wat u betaald voor uw warmtepomp, maar hij kan u ook haarfijn uitleggen hoeveel het rendement bedraagt en – niet onbelangrijk – op welke termijn u uw investering kunt terugverdienen. Warmtepompen zijn immers niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Bespaar alvast tijdens uw zoektocht naar de juiste leverancier en verzamel hier op voorhand en volledig vrijblijvend informatie door gratis meerdere offertes aan te vragen bij gespecialiseerde installateurs en/of leveranciers!

No tags for this post.

B2B infos